Τα νέα μας

Είμαστε εδώ, για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε!

Ακολούθησε 4 digital marketing στρατηγικές για να είσαι μπροστά από τον ανταγωνισμό!

site-is-an-investmentΟι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν συνήθως τον χρόνο ή τους πόρους για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μια ολοκληρωμένη digital marketing στρατηγική, που θα απογειώσει την online παρουσία τους και θα τους κατατάξει μπροστά από τον ανταγωνισμό. Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε καινοτόμες ιδέες marketing για να τις εφαρμόσεις, να ανέλθεις επιχειρηματικά και να χαράξεις το δρόμο, που οι ανταγωνιστές σου θα ακολουθήσουν μετά από εσένα.

1. Μάθε τις βασικές τεχνικές για σωστό SEO

Η βιομηχανία SEO έχει πολλά να διδάξει και ως αποτέλεσμα, πολλές είναι οι μικρές επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τις τεχνικές υποδείξεις και τους ενημερωμένους αλγόριθμους της Google. Το γεγονός αυτό σου δίνει την ευκαιρία να εξελιχθείς και ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχεις είναι να καταλάβεις προς τα που κατευθύνεται η Google και τι ζητάει από εσένα. Ξεκίνα από ταβασικά για σωστό SEO και ανέτρεξε στις τελευταίες ενημερώσεις της Google προσαρμόζοντας παράλληλα την ιστοσελίδα σου.

2. Δημιούργησε και ανέπτυξε το YouTube κανάλι της επιχείρησής σου

Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από το visual content, με τη δημιουργία ελκυστικών εικόνων και έξυπνων video. Δημιούργησε κι εσύ ένα σύντομο και δημιουργικό σενάριο που θα περιγράφει αποτελεσματικά την επιχείρησή σου, πιάσε μια κάμερα (μια χαρά λειτουργεί και αυτή του smartphone σου) και ξεκίνα να “γράφεις”. Διάβασε τον σύντομο οδηγό με χρήσιμα video marketing tips και δημιούργησε συναρπαστικά videos!

3. Εξέλιξε τη παρουσία σου στα social media

Σίγουρα το Facebook αποτελεί τη νούμερο ένα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Συνεπώς ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις επιχειρήσεις, που θέλουν να επεκτείνουν την παρουσία τους εκεί, έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Σκέψου δημιουργικά και επέλεξε νέες social media πλατφόρμες, κατάλληλες για τον δικό σου επιχειρηματικό κλάδο και δραστηριότητα. Για παράδειγμα, εάν δραστηριοποιείσαι στον κλάδο της ένδυσης είναι χρήσιμο να δημιουργήσεις λογαριασμούς σε Pinterest και Instagram προσελκύοντας νέους οπαδούς και δυνητικούς πελάτες.

4. Δημιούργησε μια Google Plus local business σελίδα

Πολλές είναι οι επιχειρήσεις που δεν έχουν δει θετικά την πλατφόρμα Google Plus… τουλάχιστον όχι ακόμη! Άδραξε την ευκαιρία και δημιούργησε μια ολοκληρωμένη business page στην κοινωνική πλατφόρμα της Google δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να εντοπίσουν την επιχείρησή σου εύκολα και γρήγορα.

Εφάρμοσε τις παραπάνω στρατηγικές και δες την online παρουσία της επιχείρησής σου να απογειώνεται!