Τα νέα μας

Είμαστε εδώ, για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε!

Γιατί το SEO είναι κρίσιμο για το website σου;

Γιατί το SEO είναι κρίσιμο για το website σου;

Αρκετά χρόνια πριν, όλα όσα χρειαζόταν μια επιχείρηση ήταν μια ελκυστική και ενημερωτική ιστοσελίδα με σκοπό να προσεγγίσει νέους online πελάτες και να αυξήσει τις πωλήσεις της. Στη πορεία, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις ανακάλυψαν τα πλεονεκτήματα της online παρουσίας και ο ανταγωνισμός στο internet άρχισε να αυξάνεται ραγδαία με συνέπεια να προκύψουν νέες μέθοδοι online marketing. Η πιο διαδεδομένη και σημαντική από όλες τις τεχνικές είναι η βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας με σκοπό να είναι πιο φιλική για τις μηχανές αναζήτησης, το γνωστό σε όλους μας Search Engine Optimization (SEO).

Φυσικά υπάρχουν πολλές τεχνικές online marketing, που μπορεί να ακολουθήσει μια επιχείρηση αλλά το SEO εξακολουθεί να είναι η πιο αποτελεσματική, εάν γίνει σωστά. Σε συνδυασμό με άλλες λύσεις marketing, μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο, που θα βοηθήσει την ιστοσελίδα σου να προσελκύσει χιλιάδες νέους δυνητικούς πελάτες και να την κατατάξει μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Εαν δεν είσαι πολύ εξοικειωμένος σχετικά με το πώς ακριβώς λειτουργεί το SEO, πρόκειται ουσιαστικά για την προσεκτική έρευνα και επιλογή λέξεων ή φράσεων κλειδιών (keywords/key phrases) και την καταχώρησή τους στην ιστοσελίδα σου. Οι συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά θα πρέπει να περιγράφουν με αντιπροσωπευτικό και σχετικό τρόπο τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την επιχειρηματική σου δραστηριότητα. Εάν η ιστοσελίδα σου θεωρείται αρκετά σχετική με την αναζήτηση του χρήστη τότε οι μηχανές αναζήτησης την επιβραβεύουν προσφέροντάς της μια υψηλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα εντοπίσουν εύκολα και γρήγορα το website σου και θα κάνουν κλικ σε αυτό.

Η σωστή διαχείριση μιας ιστοσελίδας θα πρέπει να συμβαδίζει πάντα με μια ισχυρή καμπάνια SEO διότι δεν έχει σημασία πόσο ελκυστικό και λειτουργικό είναι το website σου ή πόσο ανταγωνιστικές οι τιμές των προϊόντων που προβάλλεις εάν η ιστοσελίδα δεν εμφανίζεται στις αναζητήσεις των χρηστών.

Όταν αναζητάς αποτελεσματικούς τρόπους για να επεκτείνεις την online παρουσία της επιχείρησής σου, το SEO είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Είναι σημαντικό να εμπιστευθείς μια αξιόπιστη και έμπειρη εταιρεία, που θα γνωρίζει τόσο από on-site όσο και από off-site SEO πρακτικές και να μην εφαρμόζει τεχνικές black hat SEO καθώς μπορούν να αποβούν μοιραίες για το website και την online φήμη σου.