Τα νέα μας

Είμαστε εδώ, για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε!

Πώς ήταν τα πιο δημοφιλή sites όταν πρωτοξεκίνησαν;

Πώς ήταν τα πιο δημοφιλή sites όταν πρωτοξεκίνησαν;

Η ιστορία των μεγαλύτερων websites

Οι χρήστες του διαδικτύου που το χρησιμοποιούσαν πριν από μία δεκαετία, ίσως τα θυμούνται ενώ οι νεότεροι ίσως τα δούνε για πρώτη φορά. Όλοι όμως θα εκπλαγούν με την εξέλιξη που παρουσίασαν. Σας παρουσιάζουμε τα δημοφιλέστερα sites, όταν πρωτοεμφανίστηκαν στο internet:

1. Google – Ξεκίνησε το 1996

Google old homepage 1996

Δημιουργήθηκε το 1996 από τους διδακτορικούς φοιτητές του Πανεπιστημίου του Stanford, Larry Page και Sergey Brin, και έχει εξελιχθεί στην μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως.

 

2.Facebook – Ξεκίνησε το 2004

Facebook old homepage 2004

Οκτώ χρόνια αργότερα, το Facebook δημιουργήθηκε επίσης σε ένα πανεπιστήμιο, συγκεκριμένα στο Harvard, από τον Mark Zuckerberg. Τότε ήταν γνωστό ως thefacebook.com, εξαρχής ήταν διαθέσιμο μόνο για τους φοιτητές του Harvard, πριν διατεθεί και σε άλλα πανεπιστήμια. Σήμερα αριθμεί πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

3. MySpace – Ξεκίνησε το 2003

Myspace old homepage 2003

Πριν το Facebook, κυριαρχούσε το MySpace. Αποτελούσε το No1 social netword των mid-00′s και οδήγησε τον μεγιστάνα Rubert Murdoch  στην αγορά του, αντί 580 εκ.δολαρίων. Τα επόμενα χρόνια το κοινό στράφηκε σε ανταγωνιστικά social networks, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Facebook, και ο Murdoch αναγκάστηκε να πουλήσει το MySpace αντί 35 εκ.δολαρίων, χαρακτηρίζοντας την εξαρχής αγορά του «ένα τεράστιο λάθος».

 

4. Yahoo – Ξεκίνησε το 1994

Yahoo old homepage 1994

Δημιουργήθηκε το 1994 από τους φοιτητές (ηλεκτρολόγους μηχανικούς συγκεκριμένα) David Filo και Jerry Yang, και αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες μηχανές αναζήτησης πριν τη Google. Τα αρχικά «Yahoo» σημαίνουν «Yet Another Hierarchical Officious Oracle».

5. Youtube – Ξεκίνησε το 2005

Youtube old homepage 2005

Η αφορμή για την δημιουργία του YouTube, ήταν η δυσκολία ενός εκ των τριών δημιουργών του, Jawed Karim, να βρει στο διαδίκτυο ένα βίντεο με το σέξι «ατύχημα» της Janet Jackson στον τελικό του Super Bowl το 2004.

 

6. Wikipedia – Ξεκίνησε το 2001

Wikipedia old homepage 2001

Η αναλυτική online εγκυκλοπαίδεια, άλλαξε για πάντα τον τρόπο που ολόκληρες γενιές χρηστών βρίσκουν πληροφορίες και ενημερώνονται για διάφορα θέματα. Μπορεί να μην άλλαξε ιδιαίτερα εμφανισιακά από τις απαρχές της το 2001, όμως πλέον φιλοξενεί πάνω από 30 εκατομμύρια καταχωρήσεις.

7. MSN – Ξεκίνησε το 1995

Msn old homepage 1995

Το «Microsoft Network», όπως ήταν γνωστό τότε, εμφανίστηκε το 1995 για να αποτελέσει ένα web portal για μαζική χρήση από τους χρήστες του internet.

 

8. Twitter – Ξεκίνησε το 2006

Twitter old homepage 2006

Τελείως διαφορετικό σήμερα, το Twitter δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2006. Σήμερα αποτελεί ένα από τα 10 πιο δημοφιλή sites παγκοσμίως και είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα startups στην ιστορία.

9. Ebay – Ξεκίνησε το 1995

Ebay old homepage 1995

Το αρχικό του όνομα ήταν AuctionWeb. Αυτή η χαρακτηριστική γκρι σελίδα του 1995 έχει εξελιχθεί στην μεγαλύτερη online κοινότητα δημοπρασιών στον κόσμο, συνδέοντας ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη μέσω αγοραπωλησιών. Ο ιδρυτής του, Pierre Omidyar, ήθελε να το ονομάσει echobay.com, αλλά το domain ήταν registered, οπότε αναγκάστηκε να το μικρύνει.

10. LinkedIn – Ξεκίνησε το 2003

Linkedin old homepage 2003

Είναι γνωστό ως το επαγγελματικό social network και δημιουργήθηκε το 2003 από τον Reid Hoffman. Στις Η.Π.Α. το χρησιμοποιούν πάνω από 93 εκατομμύρια χρήστες , δηλαδή σχεδόν το 30% του πληθυσμού.

11. Amazon – Ξεκίνησε το 1995

Amazon old homepage 1995

Δημιουργήθηκε από τον -ελληνικής καταγωγής- Jeff Bezos, και πήρε το όνομά του επειδή ο ιδρυτής του ήθελε να ξεκινάει από το γράμμα «Α» για να βρίσκεται ψηλά σε αλφαβητικές καταχωρήσεις. Η πρώτη του μορφή ήταν ως online βιβλιοπωλείο, και παρουσιάστηκε ως κάτι διαφορετικό για την εποχή του. Η λειτουργικότητα της κεντρικής του σελίδας δεν έχει αλλάξει δραματικά έως σήμερα.

 

12. Instagram – Ξεκίνησε το 2010

Instagram old homepage 2010

Το Instagram δημιουργήθηκε το 2010, με αρχική ονομασία «Burbn», ως μία μορφή mobile check-in με φωτογραφίες, όπως το FourSquare σήμερα. Έκτοτε εξελίχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες πλατφόρμες κοινοποίησης φωτογραφιών στον κόσμο, και οδήγησε το Facebook στην εξαγορά του το 2012, αντί 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.